Werkwijze

Om elke klant goed te helpen, hebben wij een proces van 7 stappen ontwikkeld om succesvol het Omgevingswet leertraject in te zetten. Dit leertraject hebben wij succesvol toegepast bij honderden organisaties.

Personaliseren

van het Omgevingswet Leertraject

Wij ontwikkelen voor je organisatie een leertraject op basis van een co-creatie sessie. Hierbij maken wij met elkaar beslissingen over de doelgroepen, het tempo, de intensiteit en de vorm van het Omgevingswet leertraject. Daarna worden de leerinterventies gevuld met casuïstiek uit jullie eigen organisatie en uit onze database. Vervolgens ontwikkelen wij de leerinterventie die gebruikt kan worden om aan de slag te gaan.

Trainen

van begeleiders in de organisatie

Wij trainen mensen in de organisatie middels een train-de-trainer programma. Hierbij leren trainers om leerinterventies aan te passen, te begeleiden en te monitoren. Tijdens een training van 2,5 uur krijgen deelnemers meer informatie en inzicht over hoe de leerinterventies werken. Het train-de-trainer programma bieden wij aan als elearning, online cursus of training op locatie. Na de cursus ondersteunen wij de trainers met een handleiding, filmpje met tips en een helpdesk die dagelijks te bereiken is tussen 8:30 en 17:00 uur.

Communiceren

om de organisatie aan te jagen

Bij 200 organisaties hebben wij ervaring opgedaan hoe je mensen in beweging kunt krijgen om aan de slag te gaan met de Omgevingswet. Dit hebben wij vertaald in aantrekkelijke communicatiemiddelen die door onze klanten gebruikt kunnen worden om de organisatie aan te jagen. Deze kunnen aangepast worden qua kleuren, logo’s en teksten middels een eenvoudige online tool.

Inzetten

van het leertraject

Als het Omgevingswet leertraject eenmaal is gepersonaliseerd en gecommuniceerd, dan kunnen deelnemers hieraan deelnemen. De serious games worden doorlopen in groepen van 8 tot 12 deelnemers onder begeleiding van een trainer. De escape rooms worden doorlopen in groepen van 6 tot 8 deelnemers onder begeleiding van een observator. De challenge en elearning kunnen zelfstandig worden doorlopen.

Reflecteren

door de groep

Na het doorlopen van de leerinterventies gaan deelnemers aan de slag om de interventies te evalueren en te reflecteren. Dit doen ze aan het eind van een leerinterventie. Optioneel kan dit nogmaals gebeuren na 4 tot 8 weken. Deze optionele tweede reflectie na 1 tot 2 maanden wordt begeleid met een mini serious game, waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan over hoe ze de leerinterventie in de praktijk hebben gebracht.

Doorontwikkelen

van het leertraject

Iedere keer als je klaar bent met een fase uit het leertraject krijg je de volgende fase ter beschikking. Zo ontvang je altijd de laatste versie van de leerinterventies waarbij wij maandelijks onze laatste inzichten en ervaringen verwerken.

Monitoren

van je eigen organisatie

De voortgang van groepen wordt opgeslagen. Deze kan door de organisatie gebruikt worden om het leertraject te monitoren. Daarnaast worden ook de reflecties en evaluaties opgeslagen. Deze kunnen gebruikt worden om het leertraject door te ontwikkelen en de organisatieontwikkeling vorm te geven.

Vrijblijvende demo over het Owet Leertraject

Ontdek waarom meer dan 200 overheden enthousiast zijn over de inzet van het Owet leertraject en de leerinterventies. Vraag een demo aan en ontdek zelf wat het leertraject voor jouw organisatie kan betekenen. Tijdens een online demo die 30 minuten in beslag neemt, nemen wij je mee in het traject van hoe we met het Owet Leertraject je kunnen ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet. Tijdens de demo krijg je te zien hoe de vier leerinterventies in de praktijk werken.

X
Owet leertraject in de praktijk