Werkwijze

Om elke klant goed te helpen, hebben wij een proces van 7 stappen ontwikkeld om succesvol het Omgevingswet leertraject in te zetten. Dit leertraject hebben wij toegepast bij honderden organisaties.

Personaliseren

van het Omgevingswet Leertraject

Wij ontwikkelen voor je organisatie een leertraject op basis van een intake sessie. Hierbij maken wij met elkaar beslissingen over de doelgroepen, het tempo, de intensiteit en de vorm van het Omgevingswet leertraject. Daarna worden de leerinterventies gevuld met casuïstiek uit jullie eigen organisatie en uit onze database. Vervolgens ontwikkelen wij de leerinterventie die gebruikt kan worden om aan de slag te gaan.

Trainen

van begeleiders in de organisatie

Wij trainen mensen in de organisatie middels een train-de-trainer programma. Hierbij leren trainers om leerinterventies aan te passen, te begeleiden en te monitoren. Tijdens een training van 2,5 uur krijgen deelnemers meer informatie en inzicht over hoe de leerinterventies werken. Het train-de-trainer programma bieden wij aan als e-Learning, online cursus of training op locatie. Na de cursus ondersteunen wij de trainers met een handleiding, filmpje met tips en een helpdesk die dagelijks te bereiken is tussen 8:30 en 17:00 uur.

Communiceren

om de organisatie aan te jagen

Bij honderden organisaties hebben wij ervaring opgedaan hoe je mensen in beweging kunt krijgen om aan de slag te gaan met de Omgevingswet. Dit hebben wij vertaald in aantrekkelijke communicatiemiddelen die door onze klanten gebruikt kunnen worden om de organisatie aan te jagen. Deze kunnen aangepast worden qua kleuren, logo’s en teksten middels een eenvoudige online tool.

Inzetten

van het leertraject

Als het Omgevingswet leertraject eenmaal is gepersonaliseerd en gecommuniceerd, dan kunnen deelnemers hieraan deelnemen. De serious games worden doorlopen in groepen van 8 tot 12 deelnemers onder begeleiding van een trainer. De escape rooms worden doorlopen in groepen van 6 tot 8 deelnemers onder begeleiding van een observator. De challenge en e-Learning kunnen zelfstandig worden doorlopen.

Brochure Leertraject Owet

In de brochure vind je alle informatie over het leertraject van Owet. Informatie over het leertraject, de 6 fasen, de leerinterventies, de challenges, de certificaten, de serious games, de escape rooms, de werkwijze en het aanbod van Owet.

Reflecteren

door de groep

Na het doorlopen van de leerinterventies gaan deelnemers aan de slag om de interventies te evalueren en te reflecteren. Dit doen ze aan het eind van een leerinterventie. Optioneel kan dit nogmaals gebeuren na 4 tot 8 weken. Tijdens de opvolging gaan deelnemers met elkaar in gesprek hoe ze de leerinterventie in de praktijk hebben gebracht.

Monitoren

van je eigen organisatie

De voortgang van groepen wordt opgeslagen. Deze kan door de organisatie gebruikt worden om het leertraject te monitoren. Daarnaast worden ook de reflecties en evaluaties opgeslagen. Deze kunnen gebruikt worden om het leertraject door te ontwikkelen en de organisatieontwikkeling vorm te geven.

Doorontwikkelen

van het leertraject

Elke keer dat je klaar bent met een fase uit het leertraject krijg je de volgende fase ter beschikking. Zo ontvang je altijd de laatste versie van de leerinterventies waarbij wij maandelijks onze laatste inzichten en ervaringen verwerken.

Vrijblijvende demonstratie

Vraag een demo aan en ontdek zelf wat het leertraject voor jouw organisatie kan betekenen. Gedurende een online demo van 30 minuten laten we je zien hoe we met het Owet leertraject je organisatie kunnen ondersteunen bij het werken volgens de principes van de Omgevingswet.