Technologie

Bij Owet zijn we al jaren bezig met het ontwikkelen en verbeteren van ons Gamification platform. Dit platform is ingezet bij meer dan 100 overheden voor zowel de Omgevingswet als andere onderwerpen. Ons gamification platform wordt ook ingezet voor leer- en ontwikkeltrajecten in het bedrijfsleven, de zorg en het onderwijs.

Neuro Gamification

De kracht van dopamine

Owet heeft jarenlange ervaring met de inzet van games om gedrag van medewerkers te beïnvloeden. Dit doen wij met Neuro Gamification. Door de inzet van spelelementen wordt invloed uitgeoefend op bewustwording, houding en gedrag van medewerkers.


Neuro Gamification is een methode waarmee je met spelelementen dopamine opwekt in de hersenen van deelnemers. Je koppelt deze ervaring aan de inhoudelijke opgave waarin je de deelnemers wil meenemen. Op die manier nemen deelnemers meer kennis tot zich, associëren ze de verandering met een positief gevoel en de kans wordt groter dat ze een ander gedrag gaan vertonen op de werkvloer.

Platform

met 25 gamification vormen

Voor het realiseren van games hebben wij een kant en klaar technisch platform. Dit betekent dat wij het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden en geen tijd hoeven te besteden aan het programmeren van de game. Hierdoor kan alle tijd vooral besteed worden aan het belangrijkste onderdeel van het proces, namelijk het ontwikkelen van de inhoud van de game.


Ons platform bestaat uit 25 gamification vormen die de motivatie, kennisontwikkeling, bewustwording, houding én gedrag bevorderen. Mensen leren, ontwikkelen en veranderen op verschillende manieren. De ene houdt van zelf ontdekken, terwijl de andere van uitdagingen houdt. Dankzij onze 25 werkvormen kunnen wij inspelen op al deze verschillen.

Ons platform werkt ook nog eens op de pc, laptop, tablet en smartphone, waardoor deelnemers altijd en overal bezig kunnen zijn met hun leer- en ontwikkelproces. De 25 gamification vormen worden elke kwartaal verbeterd en uitgebreid. Er zijn vormen waarmee zowel individuele opdrachten als groepsopdrachten uitgezet kunnen worden.

Simulatie, serious game, escape room en pressure cooker in 1 oplossing

Met het Owet platform kun je verschillende soorten games maken, zoals:


Simulatie: Doorlopen van praktijksituatie om na te bootsen welke dilemma’s en gesprekken ontstaan;

Serious games: In verschillende rollen duiken om begrip te krijgen voor de belangen van anderen;

Escape room: Een adrenaline shot door met elkaar snel een opgave op te lossen;

Pressure cooker: In korte tijd met elkaar knopen doorhakken om tot snelle en goede besluitvorming te komen.

Beloon, motiveer en volg op

Binnen ons gamification platform kennen wij meerdere soorten beloningen, waaronder punten, badges en levels.

Top 3: Tijdens de game wordt voor verschillende gamification vormen een top 3 gemaakt. Hierdoor kunnen deelnemers vaker tijdens een game winnen.

Punten: Door onderdelen succesvol af te ronden behalen deelnemers punten.

Badges: Door hun best te doen tijdens het doorlopen van games kunnen deelnemers bepaalde badges winnen. Het winnen van badges is gebonden aan verschillende moeilijkheidsgraden.

Levels: Op basis van het aantal punten dat de deelnemers in een bepaalde periode verkrijgen, kunnen zij in level stijgen. Hierdoor kunnen ze andere collega’s uitdagen en komen ze hogerop in de ranglijsten.


Deze elementen zorgen niet alleen voor constante beloning tijdens een game maar ook voor een competitie-element tussen deelnemers.

Begeleid games overal

met het digitale platform van Owet

Het OwetPlatform werkt overal waar internet is. Deelnemer participeren met hun eigen smartphone waardoor je weinig nodig hebt om met elkaar te gamen. Dit stelt begeleiders in staat om een leertraject met games van begin tot eind digitaal te faciliteren en alle input ook digitaal te verzamelen.


Trainers geven aan dat Owet-platform veel tijd bespaart, fouten voorkomt, input niet verloren gaat en makkelijk is over te dragen aan andere collega’s. De Omgevingswet is ook een grote digitale transformatie waarbij digitale gaming past. Digitaal van a tot z.

Pas games zelf aan

op het online Owet platform

Het nadeel van fysieke trainingsmaterialen is dat het lastig is om ze aan te passen en te distribueren. Zelfs eLearnings zijn lastig aan te passen en te verspreiden. Het Owet platform zorgt ervoor dat met een eenvoudige editor alle games online aan te passen zijn. Deze games worden dan automatisch aangepast voor alle deelnemers die ze doorlopen.

Vrijblijvende demo over de Owet

Ontdek waarom meer dan 100 overheden enthousiast zijn over de inzet van Owet leertraject. Vraag een demo aan en ontdek zelf wat de games voor je kunnen betekenen. Tijdens een online demo van 30 minuten nemen wij je mee in het leertraject van Owet en hoe dat je kan ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet.

X
OwetGames in de praktijk