Personaliseren

Bij traditionele cursussen en opleidingen vergeten mensen 90% van wat ze geleerd hebben binnen een dag. Slechts één derde van de deelnemers aan deze trainingsprogramma’s is gemotiveerd om zich in te zetten. Dit is een zorgelijke ontwikkeling, investeringen gaan op deze manier verloren aan ineffectieve trainingen. Maar de vraag die onbeantwoord blijft is; wat willen mensen wel!?


89% van de mensen kiest het liefst voor een leertraject wat gamification bevat en 77% van de mensen kiest bij voorkeur voor een leertraject wat een gepersonaliseerde ervaring biedt. Uit deze twee cijfers wordt snel duidelijk dat mensen plezier willen bij het leren en dat het leren over hun eigen werk dient te gaan.


Owet zijn ontwikkeld om mensen spelenderwijs mee te nemen in de Omgevingswet met situaties uit de eigen dagelijkse praktijk. Geen casussen uit een stad als je werkt voor een plattelandsgemeente of andersom. Geen casussen over bouwen als je vooral bezig bent met milieu. En vooral casuïstiek waar je dagelijks op je werk mee te maken krijgt gekoppeld aan dilemma’s uit de Omgevingswet.

Eigen casuïstiek verwerken

van je eigen organsiatie en omgeving

Personaliseren van leertrajecten klinkt leuk. Veel bedrijven beloven dat, maar wat houdt het personaliseren van leertrajecten eigenlijk in? Mensen willen dat een leertraject vooral gaat over de casussen en dilemma’s uit hun eigen dagelijkse werk. Dit is dus geen standaard leertraject waarbij de helft daarvan niet relevant is. Een gepersonaliseerde leertraject betekent vooral dat de afdeling dienstverlening met eigen casussen kan spelen, terwijl de afdeling fysiek domein met meer inhoudelijke casussen aan de slag kan.


Het Owet platform maakt het eenvoudig om casussen te personaliseren. Met een enkele clicks in het platform heb je casussen aangepast. Dit verlaagt de drempel om Omgevingswet games te personaliseren. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de leertrajecten niet worden gepersonaliseerd omdat het personaliseren te veel tijd en geld kost. Bij Owet hebben wij deze drempel voor je weggenomen.

Aanpassen aan de organisatievisie

Sluit aan bij wat er al gebeurt in je organisatie

Een leertraject dat gaat over de Omgevingswet maar conflicteert met de visie of cultuur van de organisatie gaat niet werken. Dat is waarom games uit het leertraject van Owet aan te passen zijn aan de eigen organisatie. De gemeente Almelo heeft tenslotte een hele andere organisatievisie dan een omgevingsdienst uit Gelderland.


Net zoals bij het personaliseren van casussen, kun je met het Owet-platform in enkele minuten games aanpassen voor de eigen organisatie. Je creëert hiermee een leertraject wat zowel gepersonaliseerd is voor de deelnemers als voor de eigen organisatie. Medewerkers blij, management blij en P&O blij. Wat wil je nog meer?

Eigen implementatiestrategie centraal

Je hebt zelf als overheid de keuze hoe je de Omgevingswet wil implementeren. Je kunt kiezen uit 4 strategieën: consoliderend, calculerend, onderscheidend of vernieuwend. Op basis van je keuze wordt het leertraject aangepast. Zo blijft het leertraject in overeenstemming met de keuzes die de raad heeft vastgesteld en de ambitie van de organisatie met betrekking tot de implementatie van de Omgevingswet.

Passend bij de organisatiecultuur

De ene organisatie houdt van competitie, terwijl de andere vooral van verplaatsen in rollen houdt. De Owet zijn opgebouwd uit 25 werkvormen waarmee het leertraject wordt vormgegeven en de games worden gevuld. Je kunt zelf kiezen of je meer of minder gamification in je leertraject wil hebben. Zo wordt het leertraject zowel op doelen, de inhoud als de vorm gepersonaliseerd.

Vrijblijvende demo over de Owet

Ontdek waarom meer dan 100 overheden enthousiast zijn over de inzet van Owet leertraject. Vraag een demo aan en ontdek zelf wat de games voor je kunnen betekenen. Tijdens een online demo van 30 minuten nemen wij je mee in het leertraject van Owet en hoe dat je kan ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet.

X
OwetGames in de praktijk