Fase 4: Ondersteunen van intiatieven

Eén van de uitgangspunten van de Omgevingswet is het ondersteunen van initiatieven door de Overheid. Initiatiefnemers zoals projectontwikkelaars, maar ook inwoners zullen zelf belanghebbenden moeten betrekken (participatie) om draagvlak voor hun initiatieven te toetsen en te vergroten en rekening te houden met hun wensen.

Tijdens deze leerinterventie leren deelnemers hoe ze als overheid kunnen participeren, welke niveaus er zijn en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de participatie van de initiatiefnemers goed verloopt.

Van deze leerinterventie zijn er verschillende versies beschikbaar voor ambtenaren, managers, initiatiefnemers en voor bestuurders.

Vrijblijvende demo over het Owet Leertraject

Ontdek waarom meer dan 200 overheden enthousiast zijn over de inzet van het Owet leertraject en de leerinterventies. Vraag een demo aan en ontdek zelf wat het leertraject voor jouw organisatie kan betekenen. Tijdens een online demo die 30 minuten in beslag neemt, nemen wij je mee in het traject van hoe we met het Owet Leertraject je kunnen ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet. Tijdens de demo krijg je te zien hoe de vier leerinterventies in de praktijk werken.

X
Owet leertraject in de praktijk