Fase 3: Vooroverleg & Omgevingstafel

Het vooroverleg is erg belangrijk binnen de Omgevingswet. De Omgevingstafel (of de principes ervan) is een methode om dit vorm te geven. Deelnemers leren tijdens deze interventie het vooroverleg vorm te geven en welke rollen ze kunnen innemen.

Het wordt voor overheden belangrijk om op het juiste moment aan te sluiten bij zo’n vooroverleg. Te snel aansluiten betekent dat je niet goed kunt adviseren, te laat aansluiten betekent dat je minder invloed hebt en voor het te vaak aansluiten is er hoogstwaarschijnlijk geen capaciteit.

Voor deze leerinterventie is er naast een versie voor ambtenaren ook één voor de raad over het adviesrecht en de rol van de raad bij het vooroverleg.

Vrijblijvende demo over het Owet Leertraject

Ontdek waarom meer dan 200 overheden enthousiast zijn over de inzet van het Owet leertraject en de leerinterventies. Vraag een demo aan en ontdek zelf wat het leertraject voor jouw organisatie kan betekenen. Tijdens een online demo die 30 minuten in beslag neemt, nemen wij je mee in het traject van hoe we met het Owet Leertraject je kunnen ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet. Tijdens de demo krijg je te zien hoe de vier leerinterventies in de praktijk werken.

X
Owet leertraject in de praktijk