Challenges voor de Omgevingswet

De werkdruk bij medewerkers ligt hoog. Het is belangrijk om medewerkers te activeren om te leren en te ontwikkelen. Challenges van Owet zijn gericht om op een spelende manier aan de slag te gaan met de Omgevingswet.

De challenges van Owet zijn gericht op het meenemen van mensen in de inhoud van de Omgevingswet op een laagdrempelige manier. De Omgevingswet is erg breed en bevat veel aspecten. De challenges maken de Omgevingswet toegankelijk door deze als een quizvorm te geven.

Er zijn zowel thematische challenges als rolgebaseerde challenges. Thematische challenges zijn geschikt om breed in de organisatie uit te rollen. Rolgebaseerde challenges zijn vooral geschikt om per team in te zetten.

De thematische challenges gaan o.a. over het stelsel, de instrumenten, het DSO en de Geest van de Omgevingswet. De rolgebaseerde challenges zijn o.a. gericht op teams zoals RO, VTH, dienstverlening, communicatie en en bestuursondersteuning. Er zijn totaal 8 thematische challenges en 16 rolgebaseerde challenges.

Wij ondersteunen de challenge met een uitgebreid aantal communicatiemiddelen. Emails, dagelijkse quizvragen voor intranet en posters die verspreid kunnen worden. Hiermee is het aanjagen en inzetten van de challenge snel en eenvoudig te doen.

Hoe werkt de Challenge?

De challenge is een individuele leerinterventie die deelnemers zelfstandig kunnen doorlopen. Ze hebben alleen hun smartphone nodig. Hieronder een korte beschrijving in 4 stappen hoe de challenge werkt.

Stap 1

Kies een challenge

Elke challenge is opgebouwd uit 100en quizvragen verspreid over 3 tot 8 onderwerpen. Als organisatie kun je mensen uitnodigen aan de challenge deel te nemen door een unieke link te delen.

Stap 2

Start de challenge

Als deelnemer krijg je willekeurig 10 vragen voorgeschoteld uit de Challenge. De uitdaging is om deze vragen zo snel mogelijk goed te beantwoorden. Hoe sneller je de vragen goed beantwoordt, hoe meer punten je verzamelt. Je kunt maximaal 3 keer een challenge proberen.

Stap 3

Persoonlijk rapport

Na het afronden van de Challenge krijg je een persoonlijk rapport toegezonden. In dit rapport kun je zien hoeveel punten je hebt verdiend, hoeveel vragen je goed had, hoeveel vragen collega’s goed hadden en hoeveel vragen alle deelnemers (van andere organisaties) goed hadden.

Stap 4

Scorebord

Alle medewerkers komen, nadat ze toestemming hebben verleend op een scorebord. Je kunt dan zien op welke positie je staat in de scorebord. Op deze manier kun je succesvol een competitie organiseren tussen collega’s.

Wat voor soort leerinterventies zijn er?

Het leertraject is opgebouwd uit verschillende op spel gebaseerde leerinterventies. De challenges en certificaten/badges zijn individuele leerinterventies die deelnemers zelfstandig kunnen doorlopen. De serious games en de escape rooms zijn op groep gebaseerde challenges die deelnemers in groepen van 6 tot 20 doorlopen.

Challenges

Doel: Activeren van mensen

Voordeel: Laagdrempelig

Resultaat: Persoonlijke rapportage met een benchmark van de eigen kennis

Certificaten

Doel: Activeren van mensen

Voordeel: Laagdrempelig

Resultaat: Persoonlijke rapportage met een benchmark van de eigen kennis

Serious games

Doel: Activeren van mensen

Voordeel: Laagdrempelig

Resultaat: Persoonlijke rapportage met een benchmark van de eigen kennis

Escape rooms

Doel: Activeren van mensen

Voordeel: Laagdrempelig

Resultaat: Persoonlijke rapportage met een benchmark van de eigen kennis

Brochure Leertraject Owet

In de brochure vind je alle informatie over het leertraject van Owet. Informatie over het leertraject, de 6 fasen, de leerinterventies, de challenges, de certificaten, de serious games, de escape rooms, de werkwijze en het aanbod van Owet.