Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen over Owet, ons leertraject, serious games, escape rooms of challenges. Veelgestelde vragen hebben wij op deze pagina beantwoord. Kun je geen antwoord vinden? Neem gerust contact met ons op.

Wie zit er achter Owet?

Gaimed is het bedrijf wat OwetGames heeft ontwikkeld. Omdat er veel interesse is voor in de inzet van gamification voor de Omgevingswet en het aantal klanten in rap tempo is gegroeid, is er besloten om een aparte bedrijf hiervoor op te richten.


Hoe werken Owet?

De leerinterventies van Owet kunnen zowel zelfstandig als in groepsverband doorlopen worden. De meeste overheden doen het in groepsverband. Deelnemers loggen in met hun smartphone op de serious game en krijgen als groep telkens casussen en opdrachten te zien die ze moeten uitvoeren. Vervolgens bespreken ze de resultaten met elkaar. De challenge doorlopen deelnemers individueel. De escaperoom doen ze in groepen van 6 tot 8.

Wat leveren het leertraject van Owet op?

Het leertraject is ontwikkeld voor de cultuuromslag. Het is vooral gericht op het beïnvloeden van de bewustwording, houding en gedrag van ambtenaren, politici en stakeholders. Daarnaast doen deelnemers ook basiskennis op over de Omgevingswet.

Wat voor organisaties zetten Owet leertraject in?

Het leertraject is is geschikt voor zowel gemeenten, provincies, waterschappen, omgevingsdiensten, GGD’en, veiligheidsregio’s als commerciële bedrijven. Hierbij hebben we leertrajecten voor zowel medewerkers, bestuurders, inwoners als management.


Zijn er rapportages?

24 uur na het doorlopen van de leerinterventies worden door het systeem rapportages gegenereerd. Deze rapportages zijn te filteren op sessie, groepen of teams. Op deze manier kun je op verschillende manieren het leertraject analyseren.


Hebben jullie serious games, escape rooms of challenges voor het opstellen van een omgevingsvisie?

Wij hebben zowel online als fysieke instrumenten ontwikkeld om in participatie met de samenleving een omgevingsvisie vorm te geven. Deze kunnen zowel eenmalig als tijdens het hele traject ingezet worden.

Hoe wordt het leertraject gepersonaliseerd?

Middels het online platform kunnen leerinterventies worden gepersonaliseerd. Wij ondersteunen organisaties bij het personaliseren van het leertraject.


Hoe lang duurt een serious game, escape room en challenge??

De serious games duren 1 tot 4 uur afhankelijk van de behoefte van de klant. Je bepaalt zelf de speeltijd van een game. De escape rooms duren maximaal 60 minuten. De challenges zijn in 10 minuten te doorlopen.


Wat is het train-de-trainer programma?

Wij trainen mensen in je organisatie om zelfstandig het leertraject te kunnen personaliseren, begeleiden en monitoren. Afhankelijk van je pakket kun je 5 tot 15 mensen laten trainen. Het trainen van extra mensen kan in overleg.


Wat is de licentieduur?

Afhankelijk van het gekozen pakket geven wij een gebruikslicentie af van 1 tot 3 jaar voor het platform. Tijdens deze periode kun je onbeperkt gebruik maken van het platform. Het platform wordt wekelijks onderhouden en voorzien van updates.


Wat zijn de mini games?

Wij maken enkele keren per jaar een nieuwe game op verzoek van onze klanten. Dit zijn games die ongeveer 60 minuten duren. De mini games worden als standaard game beschikbaar gesteld door OwetGames en kunnen zelf gepersonaliseerd worden door klanten.


Hoe werken de afspraken online en op locatie?

Afhankelijk van je pakket en de korting die je krijgt, vinden de afspraken en trainingen online plaats via skype of hangout (en eventueel op locatie bij de klant). Door de online afspraken en trainingen kunnen wij tijd en geld besparen. Daarnaast is minder reizen ook goed voor het milieu.

Kan ik ook eenmalig een sessie afnemen?

Ja, dat is mogelijk. Vooral voor raadsleden, heidagen en kennisdagen verzorgen wij serious game sessies, inclusief begeleiding, op locatie.

Vrijblijvende demo over de Owet

Ontdek waarom meer dan 100 overheden enthousiast zijn over de inzet van Owet leertraject. Vraag een demo aan en ontdek zelf wat de games voor je kunnen betekenen. Tijdens een online demo van 30 minuten nemen wij je mee in het leertraject van Owet en hoe dat je kan ondersteunen bij de implementatie van de Omgevingswet.

X
OwetGames in de praktijk